2010-11-03 00:20:52• hírek • Kocsis Zoltán

Bale ismét átgázolt az Interen

Legalább két nagy meccsel és több meglepetéssel ajándékozta meg a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulója a sportág szerelmeseit - pontosabban csak az etap első játéknapja, mivel a folytatás szerdán következik.

Az A csoportban a címvédő Inter az előző fordulóban egy nem mindennapi meccsen 4-3-ra győzte le a Tottenhamet, úgy, hogy a londoniak mindhárom találatát Gareth Bale szerezte. A mindössze 21 esztendős walesi balszélső ezúttal is káprázatos formában futballozott, a tavalyi szezon legjobb védőjének választott Maicon egyszerűen nem volt ellenfél számára. Az első gólban még nem volt benne, hisz azt van der Vaart szerezte Modric pazar passza után. A fantasztikus iramú meccsen egy pillanatra nem volt megállás, főleg a hazaiak diktáltak őrült tempót, aminek köszönhetően a 61. percben Bale sokadszor viharzott el a bal szélen, a középen érkező Crouch pedig nem hibázott. Az Inter ezt követően kiegyenlítetté tette a meccset és Eto'o szép góljával ismét izgalmassá is. Aztán Milito bombája majdnem az egyenlítést jelentette, helyette azonban a 90. percben Bale mutatott be ismét egy Usain Boltot megszégyenítő vágtát és tálalt Pavljucsenko elé, aki nem hibázott.

A csoport másik meccsén az eddig nyeretlen Werder Bremen és a Twemte azzal a tudattal lépett pályára, hogy egy pontvesztés gyakorlatilag a kiesésüket jelenti. Ennek megfelelően az iramra itt sem volt panasz, a hazaiak alakítottak ki fölényt, ám Pizarro csak a kapufát találta el. A szünet után egyre nagyobb lett a német nyomás, de gól helyett csak egy pirosat könyvelhettek el Frings vészféke után. Az emberelőnyben maradt hollandok pedig, akik azért korábban sem voltak veszélytelenek, nem hagyták ki a ziccert: a 81. percben Chadli, a 84.-ben pedig de Jong talált be, ami vélhetően a Werder európai búcsúját jelenti.


Az Inter védői legtöbbször csak Bale hátát láthatták fotó: tottenhamhotspur.com
Az Inter védői legtöbbször csak Bale hátát láthatták fotó: tottenhamhotspur.com


Nem maradt fantasztikus meccs nélkül a B jegyű kvartett sem, amelyben előbb ejtsünk szót a Schalke izraeli kirándulásáról. A Bundesligában katasztrofális királykékek Tel-Avivban sem remekeltek, a Hapoel végig egyenrangú ellenfél volt és megérdemelten szerezte meg első pontját, sőt, a gólszerzéshez közelebb állt, mint esélyesebb ellenfele.

Lisszabonban ezzel szemben egészen pazar és gólgazdag meccsnek lehettek tanúi azok, akik kilátogattak a Da Luz stadionban: a Benfica Kardec, Coentrao és Garcia góljaival a szünetben már három góllal vezetett az eddig százszázalékos Lyon ellen. Sőt, a pihenő után Coentrao erre még rátett egy lapáttal, ám ezzel még semmi nem dőlt el. A franciák ugyanis ekkor ébredtek (mint később kiderült, későn), az utolsó negyed órában pedig Gourcuff, Gomis és Lovren is betalált. Győzelmével a Benfica csatlakozott az élmezőnyhöz, parázs csata várható a továbbjutásért.

 

A C csoportban ezzel szemben a Manchester United már szinte továbbjutónak tekinthető: a vörös ördögök eddig gólt sem kaptak, Bursában pedig zsinórban harmadik meccsüket is megnyerték. Pedig a török bajnok többször is közel állt ahhoz, hogy megszerezze első találatát a BL-ben, de Yildirim, Vedrson és Insua helyzeteinél van der Sar nagyokat védett. Az angol gárda csak a második félidőben tudott a hazaiak fölé nőni, ekkor azonban Fletcher, Obertan és Bebé révén gólokat is szerzett - utóbbi két játékosnak ezek voltak első találataik a királykategóriában.

A másik találkozón a Valencia végig komoly fölényben játszott az idei szezonban eddig veretlen (és ebben a bajnokság is beleértendő) Glasgow Rangers ellen és Soldado duplájával valamint Costa góljával teljesen megérdemelten nyert. Mégis, jóval szorosabb is lehetett volna az eredmény, ha Naismith nem csak a kapufát találja el - két ízben is.


Papac és a Rangers hiába futott Joaquin és a Valencia után fotó: valenciacf.com
Papac és a Rangers hiába futott Joaquin és a Valencia után fotó: valenciacf.com


Végezetül a D csoportban a Barcelona azzal a szándékkal utazott Koppenhágába, hogy egy év után megszerezze első idegenbeli győzelmét a Bajnokok Ligájában. A hazaiak azonban nem ijedtek meg nagy nevű ellenfelüktől, meglepően bátran is kezdtek, amivel a katalánok sokáig nem tudtak mit kezdeni. Az első nagy helyzeteket azonban a vendégek alakították ki Villa és Busguets révén, de Wiland kapus védeni tudott. A 31. percben azonban már ő is tehetetlen volt Messi lövésével szemben. Alig fél percig vezettek azonban a katalánok, mivel Valdes kapus hibáját Claudemir azonnal büntette. A folytatásban aztán az Barcelona került fölénybe, Messi és Pedro is eltalálta a kapufát, míg a hazaiak részéről N'Doye fejesgólját a nagybányai Cristian Balaj játékvezető lökés miatt nem adta meg.

A csoport másik meccsén a tatárföldi hidegben mintha a Rubin Kazany és a Panathinaikosz is megfagyott volna. Bár az orosz bajnok előtt adódott néhány komolyabb lehetőség is, amikor Corvasz kapus bravúrral védett, egy gyenge meccsen összességében megérdemelt pontosztozkodás született. Ezzel pedig folytatódik a kazanyiak sorozata: öt hazai BL-meccsen ez volt az ötödik döntetlenjük.

A csoport:
Tottenham
- Inter 3-1
gól: van der Vaart (18.), Crouch (61.), Pavljucsenko (89.), illetve Eto'o (80.)

Werder Bremen - Twente 0-2
gólok: Csadli (81.), de Jong (84.)
A csoport állása: 1. Tottenham 7 pont, 2. Inter 7p., 3. Twente 5p., 4. Werder 2p.

B csoport:
Benfica
- Lyon 4-3
gólok: Kardec (20.), Coentrao (32., 67.), Garcia (42.), illetve Gourcuff (74.), Gomis (85.), Lovren (90.)
Hapoel Tel-Aviv - Schalke 0-0
a vendégeknél Ciprian Deac a 80. percben lépett pályára
A csoport állása: 1. Lyon 9p., 2. Schalke 7p., 3. Benfica 6p., 4. Hapoel 1p.

C csoport:
Bursaspor - Manchester United 0-3
gól: Fletcher (48.), Obertan (73.), Bebé (77.)
Valencia - Glasgow Rangers 1-0
gól: Soldado (33., 71.), Tino Costa (90.)
A csoport állása: 1. ManU. 10p., 2. Valencia 7p., 3. Rangers 5p., 4. Bursaspor 0p.

D csoport:
Rubin Kazany - Panathinaikosz 0-0
Köbenhavn - Barcelona 1-1
gólok: Claudemir (31.) illetve Messi (31.)
A csoport állása: 1. Barcelona 8p., 2. Köbenhavn 7p., 3. Kazany 3p., 4. Panathinaikosz 2p

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: